Δημοσιογραφική Συνάντηση Ενημέρωσης Πολιτικής Άμυνας

Εθνική Αξιολόγηση Κινδύνων – Κίνδυνος Πλημμύρας – Εθελοντισμός

Ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας

Η Πολιτική Άμυνα διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, δημοσιογραφική συνάντηση σε εστιατόριο, για σφαιρική ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνων στην Κύπρο, περιλαμβανομένου του κινδύνου πλημμυρών, στη βάση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί με βάση Οδηγία της ΕΕ.

Η δημοσιογραφική συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της εκστρατείας ενημέρωσης για τους πλημμυρικούς χάρτες και τον κίνδυνο πλημμύρας, που αποτελεί, μαζί με τις πυρκαγιές των δασών και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας,  τις κύριες πηγές κινδύνων που περιβάλλουν την Κύπρο.

Στη δημοσιογραφική συνάντηση  συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας στα θέματα προστασίας των πολιτών, η δομή και οι εθελοντές της, καθώς και η θέση της ως αρμόδιας αρχής για την εθνική αξιολόγηση κινδύνων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από διάφορες εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Οι δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία και τον ρόλο της Πολιτικής Άμυνας, κρατώντας την συζήτηση ενεργή.

Η ενημέρωση έγινε από τους Δρ. Νικόλα Πάρη και κ. Κυριάκο Χατζηγεωργίου, Ανώτερους Λειτουργούς Πολιτικής Άμυνας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νικόλας Πάρης, Ανώτερος Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας

Τηλ. 99564008 | email: [email protected]