Ενημερωτική Εκδήλωση Πολιτικής Άμυνας στο The Mall of Cyprus

Διαχείριση Κινδύνων – Πλημμύρες και Διαδραστικοί Χάρτες – Μέτρα αυτοπροστασίας

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις πλημμύρες, τους διαδραστικούς χάρτες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, η Πολιτική Άμυνα, στελέχη και  εθελοντές της, διοργάνωσαν  την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου εκδήλωση στο «The Mall of Cyprus» στο Στρόβολο.

Μέλη της Πολιτικής Άμυνας διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, τα οποία περιείχαν πληροφορίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας σε περίπτωση πλημμύρας καθώς και τις οδηγίες χρήσης των Διαδραστικών Πλημμυρικών Χαρτών.

Οι Πλημμυρικοί Χάρτες  είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι γιατί ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί κατά πόσο επηρεάζονται το σπίτι ή η περιουσία του με απλή εισαγωγή διεύθυνσης ή με τον αριθμό του κτηματολογίου.

Πραγματοποιήθηκε παράλληλα  δίωρο ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα από παγκύπριο κανάλι, αφιερωμένο στον σύγχρονο ρόλο της Πολιτικής Άμυνας για την προστασία των πολιτών, τα σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων, ειδικά για τις πλημμύρες και τη σημασία της ανάπτυξης κουλτούρας αυτοπροστασίας. Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα έδωσαν συνεντεύξεις ο Διοικητής Πολιτικής Άμυνας, κ. Ανδρέας Φραντζής και ο Ανώτερος Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας, Δρ. Νικόλας Πάρης.