Η Πολιτική Άμυνα στην επιχείρηση πρώτης υποδοχής παράτυπων μεταναστών

Σε επιχείρηση για την ασφαλή υποδοχή και ανακούφιση 120 παράτυπων μεταναστών από τη Συρία πήρε μέρος το τελευταίο 24ωρο η Πολιτική Άμυνα, υποστηρίζοντας τις άλλες ουσιώδεις υπηρεσίες του κράτους. Οι 120 μετανάστες εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (20/11) σε ακυβέρνητο πλοιάριο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που τους μετέφερε έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι και στη συνέχεια στη στεριά με φουσκωτά. Εκεί τους ανέμεναν στελέχη της Πολιτικής Άμυνας (ΠΕΔΠΑ Αμμοχώστου) για παροχή βοήθειας και ανακούφιση. Ανάμεσα στους μετανάστες περιλαμβάνονταν 14 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 3 γυναίκες, 6 ανήλικα παιδιά μέλη τριών οικογενειών και 97 άνδρες διαφόρων ηλικιών. Μετά την καταγραφή τους, γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής.

Η Πολιτική Άμυνα διαχειρίζεται το Κέντρο “Πουρνάρα” και συντονίζει τις υπηρεσίες που συνεργάζονται για την πρώτη υποδοχή: Υπηρεσία Ασύλου, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίδας, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.ά.