Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Εν μέσω της πανδημίας (COVID-19) η Πολιτική Άμυνα συνεχίζει, μεταξύ πολλών άλλων καθηκόντων, την αποστολή της για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Μέλη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου και Λεμεσού έστησαν στις 6/5/2020 επιπρόσθετα αντίσκηνα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά (πρώην στρατόπεδο Πουρνάρα), με σκοπό την επέκταση του καταυλισμού και αραίωση του πληθυσμού που διαμένει εκεί.

Για όλη την περίοδο μέχρι και την εκδήλωση της πανδημίας υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη ροή ατύπων μεταναστών από την θάλασσα και την γραμμή αντιπαράταξης.

‘Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που χρίζουν διεθνούς προστασίας φιλοξενείται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσα στον πληθυσμό που διαμένει στο Κέντρο.

Στην Πολιτική Άμυνα είχε ανατεθεί η οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου από το Σεπτέμβριο του 2014, οπόταν και είχε εντοπιστεί σκάφος με τριακόσιους περίπου Σύριους πρόσφυγες, να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Πάφου.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το χθεσινό στήσιμο αντισκήνων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Νικόλας Πάρης
Ανώτερος Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας
Οδός Κένεντι 23, Λακατάμεια 2314 Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ
Email: [email protected]  |  web: www.civildefence.com.cy
Τηλ. (+357) 22403413  |   (+357) 99 564008