Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Με ανταπόκριση σε περίπου 500 αιτήματα πολιτών ημερησίως για ενημέρωση, συνεχίζει τη λειτουργία του το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών που φιλοξενείται στην Γενική Διοίκηση της Πολιτικής Άμυνας στην Λακατάμια, καθώς και στις Περιφερειακές Διοικήσεις ανά επαρχία. Συνολικά από τις 28/3 μέχρι σήμερα, το Τηλεφωνικό Κέντρο ανταποκρίθηκε σε σχεδόν 20 χιλιάδες κλήσεις του κοινού για όσα θέλουν να μάθουν για τα μέτρα περιορισμού στη διακίνηση και τους όρους, υπό τους οποίους μπορούν κατ’ εξαίρεση να διακινηθούν.

Εν μέσω της πανδημίας, η Πολιτική Άμυνα διενεργεί επίσης περιπολίες για βοήθεια προς τους Δήμους και την Αστυνομία για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, τοποθετεί αντίσκηνα για αραίωση των μεταναστών σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και συμβάλλει στη διαχείριση θεμάτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό.

Η Πολιτική Άμυνα συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή κρατικών υπηρεσιών που υλοποιούν τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και θέτει στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας αποθηκευμένα ιατρικά αναλώσιμα.

Τα στελέχη και οι εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας παραμένουν σε ετοιμότητα για αντιμετώπιση τυχόν άλλων έκτακτων καταστάσεων που μπορεί προκύψουν στη διάρκεια της πανδημίας, όπως λ.χ. η αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών κ.ο.κ.

Το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Υπουργείου Εσωτερικών στελεχώνεται από μόνιμα στελέχη και εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας που εργάζονται σε βάρδιες από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Οι απαντήσεις που δίνονται στους πολίτες στηρίζονται σε κατευθύνσεις που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα διατάγματα είναι γενικά και για τον λόγο αυτό απαιτούνται διευκρινίσεις και λεπτομέρειες. Τα αιτήματα και οι διευκρινίσεις, αξιολογούνται για περαιτέρω κατευθύνσεις σε απαντήσεις που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν εύλογα και πρακτικά ζητήματα που εγείρουν οι πολίτες.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Κέντρου, υπήρξε φυσιολογικά αυξημένη ανάγκη ενημέρωσης. Καθώς προχωρούσαν οι ημέρες, οι πολίτες απέκτησαν γνώση και αντίληψη για την ανάγκη περιορισμού κινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Εντούτοις, η ανάγκη ενημέρωσης παραμένει, όπως διαπιστώνεται και από την συχνότητα των τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι γραμμές εξυπηρέτησης πολιτών είναι:

22495666 | 22495671 | 22421600 | 22421745

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Νικόλας Πάρης
Ανώτερος Λειτουργός
Πολιτικής Άμυνας

Οδός Κένεντι 23, Λακατάμεια
2314 Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ
Email[email protected]  |  web: www.civildefence.com.cy
Τηλ. (+357) 22403413  |   (+357) 99 564008